برخی از لوازم آرایشی حاوی روغن فندق هستند. اما فواید این روغن چیست؟ در این مطلب شما را با نتایج علمی و جدید راجب فواید، طرز استفاده و همه نکات مهم روغن فندق آشنا می کنیم.

روغن فندق چیست؟

  • روغن فندق یک روغن عالی بدست آمده از پوست و چوب فندق با نام علمی (Corylus avellana) به روش کمپرس سرد است
  • حدود ۲٫۵ کیلوگرم آجیل برای استخراج یک لیتر روغن زرد کم رنگ نیاز است
  • روغن فندق را می توان در غذا، رژیم غذایی یا لوازم آرایشی استفاده کرد.
  • در آشپزی، طعم و مزه خوب و عطر آن به عنوان چاشنی برای سالاد ها و بعضی غذاهای طبیعی شیرین استفاده می شود. از آنجا که زوغن فندق اصل، نسبتا گران است، استفاده از آن در تهیه غذا محدود است و بیش تر در محصولات زیبایی یافت می شود.

اجزاء روغن فندق:

روغن فندق عموما حاوی مواد زیر است:

  • اسید اولئیک (۷۳ تا ۸۴ درصد)
  • اسید لینولئیک (۸ تا ۱۷ درصد)
  • اسید پالمیتیک (۴ تا ۷ درصد)
  • اسید استئاریک (۲ تا ۳ درصد)
  • اسید لینولنیک بسیار کم (۰٫۱ تا ۰٫۶ درصد)
  • فیتواسترول (۱٫۲ تا ۱٫۴ گرم در هر کیلوگرم روغن)
  • ویتامین E (47 تا ۵۴ میلی گرم در ۱۰۰ گرم روغن)
  • توکوفرول (حدود ۸۸ درصد)

روغن فندق همچنین شامل مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم است.
روغن فندق حاوی پلی فنول است و در میان روغن های حامل، بالاترین غلظت فلاونوئیدها را دارد. این امر به علت حضور کاتچین ها و تانن ها است، به طوری که هنگام اعمال روی پوست، احساس روغن خشک شده دست می دهد.

انواع روغن فندق-کدام بهتر است؟

سه نوع روغن فندق وجود دارد:

  • روغن فشرده سرد – این روش توسط سرد کردن دانه های برشته شده به دست آمده است. این روغن فندق با ارزش است و بیش ترین مزایای درمانی را دارد.
  • استخراج حلال – برای افزایش استخراج روغن از دانه های بو داده، از مواد شیمیایی مانند هگزان استفاده می شود. چنین روغنی اغلب قوام سبک تر و عطر کم تری دارد. همچنین به دلیل برخی از فیلترهای نور، یک طبقه اصلی از چربی های سالم به نام فسفولیپید ها از روغن فندق از دست رفته است.
  • استخراج دی اکسید کربن فوق بحرانی – روغن با استفاده از دی اکسید کربن فوق بحرانی استخراج می شود. این پیشرفته ترین فن آوری است که بیش ترین میزان روغن را تولید می کند.

با توجه به مزایای بهداشتی، روغن فشرده سرد بهترین گزینه است.

از روغن فندق بیشتر در موارد زیر استفاده می شود

  • روغن ماساژ – روغن فندق به عنوان یک حامل عمل می کند که عطر و طعم و مواد فعال اسانس را جذب می کند. این روغن برای ماساژ عالی است زیرا احساس چربی بر روی پوست باقی نمی گذارد؛ و قبل از نرم شدن پوست، به طور کامل نفوذ می کند. این روغن به طور گسترده ای توسط درمانگران ماساژ برای از بین بردن برخی از مشکلات جسمی و روحی استفاده می شود.
  • کرم زیبایی – روغن فندق به یک کرم یا لوسیون برای ساختن محصولات زیبایی خانگی اضافه می‌شود. این یک روغن با خواص تغذیه‌ای، مرطوب کنندگی، آرامش‌بخشی، سفت کنندگی و ضد پیری است. روغن فندق به دلیل محتوای بالای ویتامین E به سرعت فاسد نمی‌شود و می‌تواند تا یک سال در یک مکان خنک و تاریک نگهداری شود. برخی زنان از آن به عنوان یک تمیز کننده ملایم اضافه استفاده می‌کنند.
  • درمان دارویی روغن فندق برای درمان آکنه و جلوگیری از ظهور جوش های سرسیاه استفاده می شود. بعلاوه سنتز کلاژن و الاستین را افزایش می دهد. همچنین باعث تحریک ریزجریان خون می شود.
  • مراقبت از مو – روغن فندق یک مراقبت موی عالی برای درمان موهای خشک و آسیب دیده است و از مو در مقابل اثرات مضر خورشید محافظت می کند. روغن فندق برای رشد موها استفاده شده و باعث نرمی و درخشش آن ها می شود.

بسیاری از صابون ها، ژل ها و لوسیون های بدن حاوی روغن فندق در بازار برای تغذیه و مراقبت روزانه از پوست وجود دارند.

خواص روغن فندق برای پوست، مو و زیبایی:

۱- خاصیت مرطوب کنندگی

روغن فندق بر روی پوست به عنوان مرطوب کننده عالی عمل می‌کند، چون تعدادی از اسیدهای چرب ضروری مانند لینولوئیک اسید دارد که دارای ویژگی‌هایی برای باز جذب آب توسط اسیدهای چرب پوست است. به همین دلیل است که روغن فندق به طور گسترده برای درمان پوست خشک استفاده می‌شود. بعلاوه به کشسانی و قابلیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند.

۲- خاصیت نرم کنندگی

روغن استخراج ‌شده از فندق برای نرم کردن و تسکین دادن پوست ایده‌آل است. توصیه می‌شود که پوست خشک، حساس و یا آسیب‌دیده را به کمک آن درمان کنید. این ویژگی‌ها عمدتا به خاطر حضور ویتامین E، فیتو استرول ها و اسید استئاریک هستند. هم چنین محتوای کلسیم، پتاسیم و منیزیم اثر نرم کنندگی روغن هنگام استفاده منظم روی پوست را توجیه می کنند. این موارد به روغن برای نرم و لیز کردن پوست کمک می کنند.

۳- خاصیت آنتی اکسیدانی

ویتامین E به حل بسیاری از مشکلات مربوط به پیری کمک می‌کند. رادیکال‌های آزاد بیش‌ترین آسیب را با تخریب سلول‌ها و ترک خوردن پوست ایجاد می کنند. استفاده روزانه از روغن فندق روی صورت می‌تواند روند پیری را با خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد، کاهش دهد؛ بنابراین روغن فندق یک محصول زیبایی با قدمت بالا است که برای به تاخیر انداختن تشکیل چین و چروک به کار می رود.

۴- حفاظت در مقابل اشعه ماوراء بنفش

از روغن فندق می توان به عنوان یک کرم ضد آفتاب استفاده کرد زیرا قادر به فیلتر کردن اشعه های مضر خورشید است. به همین دلیل بیش تر کرم های ضدآفتاب حاوی روغن فندق هستند. برای حفاظت بیشتر در مقابل خورشید، می توان این روغن را با روغن کنجد، روغن آووکادو و روغن گردو مخلوط کرد. آیا تا به حال به مخلوط کردن یک قطره روغن فندق با یکی از کرم های روزانه خود فکر کرده اید؟

۵- خاصیت سفت کننده و آنتی باکتریال

روغن فندق سفت کننده پوست است، بعلاوه قادر است بافت زنده را قوی و محکم‌تر ‌کند. همچنین روغن فندق به سفت کردن منافذ کمک می‌کند و زیاد کومدوژنیک نیست. از طرفی به تنظیم ترشح چربی کمک می‌کند، به همین دلیل است که برخی افراد از آن برای درمان پوست چرب، درماتیت سبوره ای و یا آکنه استفاده می‌کنند. به خاطر عمل ضدباکتریایی آن، یک درمان طبیعی موثر علیه ترک لب‌، آثار ترک‌خوردگی و برخی از زخم‌ها و غیره است.

۶- عمل تغذیه ای

روغن فندق به بازسازی سلول های مرده کمک کرده و پوست را احیا می کند. این امر پوست را تمیز و پایدار نگه می دارد و قابل استفاده در همه نوع پوست است: پوست خشک، پوست مخلوط و حتی پوست چرب. عمل تغذیه آن به عنوان یک درمان زیبایی برای صورت، بدن یا دست مفید است.

۷- تسکین دهنده موهای حساس

رنگ مو مرسوم و امروزه زنان بیش تر و بیش تر به آن علاقه مند هستند. با این حال، توجه داشته باشید که رنگ ها تمایل به پوشش و تضعیف مو دارند. مو در طولانی مدت خسته و خشن می شود. برای باقی ماندن طولانی مدت رنگ و محافظت از موها به طور طبیعی، قبل از شامپو، از روغن فندق استفاده کنید.

۸- بافت خوشایند روغن خشک

این روغن می تواند بخشی از درمان موجود در روز باشد، بعلاوه یک لایه چرب بر روی پوست باقی نمی گذارد. علاوه بر این، این روغن بسیار جزئی است؛ و مایع تر از روغن بادام است و به سرعت و عمیقا در پوست نفوذ می کند.

دستورالعمل های زیبایی با استفاده از روغن فندق

دستور العمل ۱: ماسک صورت برای پوست های چرب و آکنه دار

  • یک قاشق سوپ خوری خاک رس طبیعی
  • نصف قاشق چای خوری روغن زیتون
  • نصف قاشق سوپ خوری روغن جوجوبا
  • دو قطره روغن اسانس لیمو

تمام مواد را در یک کاسه بریزید و روی پوست تمیز بمالید.

ماسک زیبایی را در حدود ۱۰ دقیقه بگذارید و با آب‌گرم بشویید.

دستورالعمل ۲: درمان دست‌های آسیب دیده توسط خورشید

  • چهار قاشق سوپ خوری جو دوسر
  • یک قاشق سوپ خوری ماست ساده
  • دو قاشق سوپ خوری کره کاکائو
  • یک قاشق سوپ خوری روغن فندق
  • دو قاشق سوپ خوری آناناس یا تمشک

همه مواد را بصورت خمیری یکنواخت در یک کاسه کوچک مخلوط کنید.

این درمان طبیعی را به مدت سی دقیقه باقی بگذارید سپس با آب سرد بشویید. اگر لازم بود این کار را دو بار در هفته تکرار کنید.

دستورالعمل ۳: استفاده از روغن فندق برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی (پوست معمولی)

  • دو قاشق غذا خوری روغن کنجد
  • دو قاشق سوپ خوری روغن زیتون
  • دو قاشق سوپ خوری روغن فندق
  • چهار قاشق سوپ خوری روغن گردو
  • پنج قطره روغن اسانس سنبل آبی
  • پنج قطره روغن اسانس یلانگ – یلانگ

این روغن ضد آفتاب به طور طبیعی برای ۲ تا ۳ ماه در یخچال باقی می ماند. از هر روغن فاسدی استفاده نکنید.

اگر دوست دارید صابون مناسب خود را بسازید، لطفاً توجه داشته باشید که برای صابون سازی از روغن فندق، ۱۹۵/۰ برای هیدروکسید پتاسیم (KOH) و ۱۳۹/۰ برای هیدروکسید سدیم (NaOH) است.

نحوه خرید روغن فندق اصل

اگر می خواهید روغن فندق با کیفیت درمانی خریداری کنید، خرید این روغن از مارک توصیه می شود: روغن فندق حاوی پلی فنول است و در میان روغن های حامل، یکی از بالاترین غلظت فلاونوئیدها را دارد. این موضوع به خاطر حضور کاتچین ها و تانن ها است که هنگام استفاده روی پوست، احساس روغن خشکیده ایجاد می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.