ارتباط مواد غذایی با سقط جنین

تغذیه سالم

ارتباط مواد غذایی با سقط جنین مصرف مواد مغذی برای خانم های باردار یک اصل است اما خوراکی هایی هم هستند که باید از آن ها پرهیز کرد.

رابطه مصرف برخی خوراکی ها با سقط جنین

در واقع برخی موادغذایی را در اوایل بارداری نباید مصرف کرد و بهتر است مراقب عوارض ناشی از مصرف آن ها بود چون می توانند موجب سقط جنین شوند. زمانی که بارداری تا قبل از هفته بیستم خود به خود پایان بپذیرد کلمه سقط جنین به کار می رود. معمولا سقط جنین در سه ماه اول بارداری رخ می دهد.
دلایل سقط جنین
دلیل اصلی سقط جنین در ماه های اول بارداری ناهنجاری های کروموزومی است. از دلایل دیگر می توان به اختلال در سلول تخم و یا اسپرم، سن مادر، برخی از بیماری ها، مصرف داروها، مصرف الکل، سیگار، موقعیت نامناسب سلول تخم در رحم و مواد غذایی آلوده اشاره کرد.

علائم سقط جنین

اولین علامت سقط جنین خون ریزی است که هم می تواند به صورت لخته باشد و هم به صورت خونریزی عادی، معمولاً به رنگ قرمز و یا قهوه ای است. البته همیشه خونریزی و یا لکه بینی به معنی سقط جنین نیست، شاید علامت مشکل دیگری باشد.
علامت دیگر ترشحات غیر عادی است که این ترشحات می تواند مایع درون رحم باشد. درد کمر و لگن از دیگر علائم سقط است.
ارتباط مواد غذایی با سقط جنین
مسلماً یک رژیم غذایی عادی نمی تواند عاملی برای سقط جنین باشد ولی عفونت های انگلی و باکتریایی که از طریق مواد غذایی منتقل می شوند می توانند.
یکی از عوامل سقط به حساب آیند به همین خاطر به خانم های باردار توصیه می شود که از مصرف لبنیات پاستوریزه نشده، گوشت های خام و یا گوشت هایی که به آن حرارت کافی داده نشده، غذاهای دریایی و ماهی هایی که میزان فلزات سنگینی مانند جیوه و سرب در آن ها زیاد است، امعا و احشا حیوانات و جگر مرغ خودداری کنند.
اهمیت مصرف اسید فولیک و ارتباط آن با سقط جنین
حتماً این توصیه را بارها شنیده اید که بهتر است خانم ها از ۳ ماه قبل از بارداری اسیدفولیک (ویتامین B۹) مصرف نمایند. اسیدفولیک در رشد لوله های عصبی جنین نقش زیادی دارد و از نقص های عصبی در جنین پیشگیری می کند. همچنین مطالعات مختلف نشان داده است که کمبود اسیدفولیک خطر سقط جنین را افزایش می دهد.
زنان باردار به مصرف روزانه ۶۰۰ میکروگرم اسید فولیک نیاز دارند. مرکبات، سبزیجات با برگ های سبز تیره و حبوبات از منابع عمده این ویتامین به شمار می آیند.
ارتباط مصرف امگا ۳ با سقط جنین
همه ما کم و بیش با خواص روغن ماهی آشنا هستیم. روغن ماهی حاوی امگا ۳ است که نوعی اسید چرب غیراشباع است و در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها و آرتریت کاربرد دارد.
همچنین تحقیقات نشان داده است که امگا ۳عوارض دوران بارداری مانند پره اکلامپسی (افزایش فشارخون مادر باردار همراه با دفع پروتئین از ادرار) را کاهش می دهد و در رشد سیستم اعصاب مرکزی، مغز و چشم هایجنین نقش زیادی دارد.
همان طور که گفته شد سقط ، علت های مختلفی دارد که یکی از دلایل آن سندروم آنتی فسفولیپید است (یک اختلال اتوایمیون است که در این سندروم سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فسفولیپیدهای غشای سلول های رگ های خونی حمله می کند و باعث ایجاد لخته در عروق می شود).

بیشتر بخوانید:  تغذیه مناسب در ماه رمضان

در زنان بارداری که با این مشکل مواجهه هستند تشکیل لخته خون در عروق جفت منجر به عدم دسترسی جنین به مواد غذایی شده در نتیجه این موضوع باعث سقط می گردد. چندین مطالعه نشان داد مصرف امگا ۳ در دوران بارداری از پیشرفت این سندروم جلوگیری می کند.
البته خانم های باردار به این نکته توجه کنند که چون اغلب ماهی ها آلوده به فلزات سنگین هستند و خود فلزات سنگین موجود در غذاهای دریایی عاملی برای سقط به حساب می آید سعی کنند حتی الامکان در دوران بارداری از ماهی هایی استفاده کنند که کمترین میزان جیوه را داشته باشد.
یا اگر از مکمل های امگا ۳ استفاده می کنند از فاقد جیوه بودن آن مکمل ها اطمینان کافی را کسب نمایند. بهتر است در دوران بارداری برای تأمین امگا ۳۳ مورد نیاز خود از منابع گیاهی آن مثل مغزها و یا تخم کتان استفاده نمایند.
آیا خوردن آناناس باعث سقط جنین می شود
شاید شما هم شنیده باشید که گفته می شود مصرف آناناس باعث سقط جنین می شود. باید خاطرنشان کرد که آناناس حاوی آنزیمی به نام «بروملین» است که دارای اثرات ضد التهابی، ضد درد، ضد تورم بوده و از تشکیل لخته در خون جلوگیری می کند.
تحقیقات نشان داده است که این آنزیم می تواند باعث سقط شود. ولی به شرط اینکه به صورت مکمل استفاده شود یعنی در مقدار زیاد. مصرف یک یا ۲ واحد آناناس در هفته (هر واحد آناناس یک فنجان آناناس خرد شده به حساب می آید) هیچ نوع تأثیری بر سقط جنین ندارد. پس با خیال راحت آناناس میل کنید، البته زیاده روی نکنید.
کافئین و رابطه اش با سقط جنین
مصرف متعادل نوشیدنی های حاوی کافئین ارتباط مواد غذایی با سقط جنین در دوران بارداری هیچ ارتباطی با سقط جنین نداشته است. مصرف ۲۰۰ میلی گرم کافئین (دو فنجانقهوه در روز) مشکلی نداشته است ولی زیاده روی در مصرف کافئین می تواند خطراتی برای جنین به وجود آورد.

مقالات مشابه

نوشتهٔ پیشین
طرز تهیه پوکورا
نوشتهٔ بعدی
ترفندهای مرتب کردن کمد دیواری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست