کاشت هسته انبه

سبک زندگی

کاشت هسته انبه

احتمالاً شما هم جزء افرادی هستید که به پرورش گل و گیاه در خانه، علاقه دارند. برای همین دوست دارید بدانید، شرایط لازم برای کاشت و پرورش گیاه انبه در گلدان چیست. برای همین در ادامه این مقاله از وب‌سایت برکه‌فود با هم مراحل کاشت هسته انبه را بررسی می‌کنیم.

مراحل کاشت هسته انبه

قبل از اینکه به کاشت این گیاه در خانه بپردازید، باید وسایل مورد نیاز را فراهم کنید. این وسایل که به راحتی نیز در دسترس هستند شامل موارد زیراند:

  • هسته انبه
  • چاقو
  • دستمال کاغذی
  • پلاستیک
  • ماژیک
  • ظرف در دار

خرید انبه رسیده

قبل از طی مراحل زیر نیاز به یک انبه داریم که کاملاً رسیده است. توجه داشته باشید که اگر انبه شما نارس باشد، دانه آن به خوبی رشد نکرده، پس برای کاشت و پرورش مناسب نخواهد بود.

خارج کردن هسته گیاه انبه

وقتی انبه را مصرف کردید، هسته داخل آن را که یک پوشش سخت دارد، برداشته و نگهداری کنید. جلوتر برای کاشت هسته انبه، به آن نیاز خواهید داشت.

خشک کردن هسته

وقتی که میوه را میل کردید، گوشته آن را از روی هسته کاملاً جدا و پاک کنید. به این خاطر به جدا کردن گوشته اصرار داریم، که سریع‌تر خشک شود. بعد از آن، هسته را به مدت دو روز، زیر نور مستقیم آفتاب قرار دهید تا به خوبی خشک شود. برای اینکه هر دو طرف هسته کاملاً خشک شوند، هر از گاهی، هسته را پشت و رو کنید تا نور به آن بتابد.

خارج کردن دانه از هسته انبه

بعد از اینکه هسته شما به خوبی خشک شد، به کمک قیچی یا چاقو، به آرامی آن را باز کرده و دانه را خارج کنید. در این حین، مراقب باشید که آسیبی به دانه وارد نشود. وقتی دانه را جدا کردید، هر لایه اضافی که روی آن بود را بردارید. به خوبی آن را نگاه کنید، اگر پوسیده یا چروکیده بود، آن را دور بیندازید.

بیشتر بخوانید:  روش نگهداری سوسیس در خانه

مرطوب کردن دانه

وقتی که دانه را به خوبی جدا کردید، یک لایه دستمال کاغذی را برداشته و کمی مرطوب کنید. مراقب باشید که نباید آنقدری دستمال شما خیس شده که منجر به پوسیدگی دانه شود. بعد از پیچیدن دانه داخل دستمال، آن را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید. با این کار، شما یک گلخانه کوچک را شبیه‌سازی خواهید کرد. برای ایجاد یک محیط تاریک و مرطوب، می‌توانید دانه را داخل کمد یا کشو قرار دهید. مرتب به دانه سر بزیند تا به خوبی متوجه تغییرات آن بشوید.

مراحل کاشت هسته انبه در گلدان

بعد از اینکه دانه را داخل کیسه یا ظرف در دار قرار دادید، متوجه خواهید شد که با گذشت چند هفته، شروع به جوانه زدن می‌کند. این مرحله باید تا زمانی طی شود که ریشه‌های آن را ببینید و طول گیاه هم تقریباً به هشت سانتی‌متر برسد. اینجا، نوبت به کاشت هست انبه در گلدان می‌رسد. باید مراحل زیر را برای کاشت آن داخل گلدان به خوبی طی کنید تا نتیجه مطلوبی به دست آورید.

آماده کردن گلدان، خاک و کود

برای اینکه دانه به گلدان منتقل شود، باید بستر مناسبی برای آن فراهم شود. در این مرحله، یک گلدان با چند سوراخ برای زهکشی انتخاب کنید که طول مناسبی داشته باشد. داخل گلدان خاک و کود بریزید، طوری که پنج سانتی‌متر از روی آن خالی باشد. سپس خاک را خیس کنید.

قرار دادن هسته گیاه انبه در گلدان

بعد از اینکه گلدان شما آماده شد، دانه گیاه را روی خاک قرار داده و به اندازه دو سانتی‌متر، فشار دهید تا داخل خاک قرار بگیرد. در این حین، مواظب باشید که آسیبی به ریشه‌های جوان و حساس دانه، وارد نشود.

بیشتر بخوانید:  چند کاربرد عجیب و متفاوت نوشابه در خانه‌داری

پرورش انبه

بعد از گذراندن همه این مراحل، نوبت به پرورش انبه شما می‌رسد. گلدان را خارج از خانه و بخشی از آن را زیر نور آفتاب قرار دهید. مرتب آن را آبیاری کنید و نسبت به زهکشی گلدان، اطمینان حاصل کنید.

بعد از گذشت چند هفته، متوجه خواهید شد که گیاه شما، رشد کرده و شروع به برگ دادن می‌کند. در مراحل ابتدایی، نهال شما بسیار آسیب‌پذیر و حساس است. برای همین به خوبی از آن مراقبت کنید تا مشکلی برای آن رخ ندهد. بعد از گذشت چند وقت و رشد ریشه این گیاه انبه، باید هر ماه به آن کود دهید تا به خوبی تغذیه شود.

نکته‌ای که در مورد نگهداری گیاه انبه در گلدان باید بدانید، این است که این گیاه، به نور کامل نیاز دارد، اما نه اینکه مستقیماً زیر نور خورشید قرار بگیرد. بهتر است آن را در فضایی مناسب و بیرون از خانه نگهداری کنید. وقتی روی خاک گلدان خشک شد، آن را آبیاری کنید تا از این نظر مشکلی نداشته باشد. همچنین لازم است بدانید که انبه به شرایط دمایی به خصوصی نیاز دارد. دمای ایده‌آال برای نگهداری گیاه انبه، 21 تا 25 درجه سانتی‌گراد است.

کاشت هسته انبه

حرف آخر

بعد از طی کردن این مراحل، شما صاحب یک انبه در گلدان هستید که برگ‌های سبز، زیبا و شاداب آن، شما را سرحال می‌کند. نگاه کردن به گیاهی که خودتان از اول آن را بزرگ کردید، حس خوبی را به شما منتقل خواهد کرد. فقط باید نسبت به خاک گیاه انبه، کود دهی آن، همچنین دو مورد بسیار مهم، یعنی نور و آب حساس باشید.

بیشتر بخوانید:  تمیز کردن رسوب کتری و سماور در یک چشم بهم زدن

مقالات مشابه

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
اعطای نمایندگی تن ماهی برکه
نوشتهٔ بعدی
خشک کردن میوه‌ و سبزیجات

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست