مواد غذایی مفید برای درمان کرونا

تغذیه سالم

مواد غذایی مفید برای درمان کرونا

ویروس کرونا نزدیک سه سال است که در بین ما حضور دارد و تاکنون افراد بسیاری را در سراسر جهان به کام مرگ کشانده است. یکی از مشکلات بیماران مبتلا به کرونا  ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن آن‌ها است. داشتن تغذیه مناسب باعث می‌شود که سیستم ایمنی افراد مبتلا به کرونا تقویت شده و روند بهبود آن‌ها سریع‌تر شود. برخی از مواد غذایی سبب بهبودی و کاهش علائم این بیماری و برعکس برخی از مواد غذایی ممکن است سبب وخیم شدن حال بیماران شوند. از طرفی، عواملی نظیر استرس، افسردگی ناشی از در خانه ماندن و نداشتن خواب منظم، عادات غذایی مبتلایان به کرونا را تغییر می‌دهد. این موارد باعث شده که این افراد به خوردن تنقلات مضر رو بیاورند که بسیار برای سلامتی‌شان مضر است. در ادامه در وب‌سایت برکه‌فود با ما همراه باشید تا مواد غذایی مفید برای درمان کرونا را با هم بررسی کنیم.

مایعات مناسب برای درمان کرونا

یکی از مهم‌ترین مسائل در تسریع بهبودی در بیماری‌های ویروسی مصرف مایعات فراوان است. مصرف مایعات باعث دفع سریع‌تر آلودگی‌ها شده و به سیستم ایمنی بدن  و همچنین هیدراته ماندن بدن کمک می‌کند. اگر مصرف آب در طول روز برای شما دشوار است، می‌توانید میوه‌های یخ‌زده مصرف کنید یا عرق‌های گیاهی را به آب خود اضافه نمایید. سعی کنید چای تیره، قهوه فوری، نوشیدنی انرژی‌زا و کافئین مصرف نکنید. زیرا نه‌تنها مضر هستند و سلامت بدن را به خطر می‌اندازند، بلکه سبب کاهش میزان آب بدن نیز می‌شوند.

شیر برای بیماران کرونایی بسیار مفید است. به‌طور کلی مصرف لبنیات به دلیل میزان بالای پروتئین مفید و کلسیم، به بهبودی بیماران و همچنین تقویت بدن کمک می‌کند. افرادی که به دلیل سرد بودن طبع شیر از مصرف آن جلوگیری می‌کنند؛ باید بدانند شیر برای بیماران کرونایی مناسب است. همچنین این ماده غذایی برای پیشگیری از بیماری نیز بسیار مفید است. این موارد بخشی از مواد غذایی مفید برای درمان کرونا در حوزه مایعات بودند.

بیشتر بخوانید:  خواص شگفت‌ آور خرمالو

غذا برای درمان کرونایی‌ها

یکی از نکات مهم مصرف مواد غذایی مفید برای درمان کرونا این است که از غذاهای حاوی چربی، نمک، قند و شکر زیاد خودداری کنید. باید استفاده از میوه‌ها و سبزیجات را افزایش دهید و از انواع میوه‌های مفید برای درمان کرونایی‌ها استفاده نمایند. استفاده از فست فودها و غذاهای ناسالم را باید به‌طور کامل حذف کنید. مصرف انواع گوشت و همچنین تن ماهی برای بیماران کرونایی به میزان کم که بتواند راحت هضم شود، مناسب است. با این‌حال بهتر است از مصرف گوشت قرمز دوری کرده و تا حد امکان از غذاهای کنسروی استفاده کنید. اما مصرف میزان کم آن برای بیماران کرونایی اشکالی ندارد.

یکی از انواع مواد غذایی مفید برای درمان کرونا تهیه نمودن سوپ مقوی برای کرونایی‌ها است. چنانچه می‌خواهید یک سوپ مقوی برای کرونا داشته باشید، بهتر است از آب گوشت و مرغ استفاده نمایید. همچنین سبزیجات متنوعی در تهیه آن سوپ به کار ببرید. البته بهتر است برای افرادی که حال آن‌ها وخیم است، از سوپ‌هایی که به صورت پوره هستند، استفاده نمایید.

میوه‌های مفید برای درمان کرونا

به‌صورت کلی مصرف میوه و سبزیجات به دلیل دارا بودن آب و همچنین به میزان کم، کالری، برای افراد کرونایی مفید است. بهترین راه استفاده از میوه‌هایی است که دارای میزان بیشتری ویتامین C و آب هستند. برای مثال میوه‌هایی همچون پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، لیمو ترش، کیوی، آناناس و همچنین سبزیجات مقوی برای کرونا مناسب‌اند. همچون فلفل‌دلمه‌ای، انواع کلم، جعفری و آویشن حاوی میزان بالایی ویتامین C بوده و برای پیشگیری و تسریع بهبود افراد کرونایی بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید:  خواص ریواس، ۱۱ مورد از خاصیت ها و مضرات مصرف ریواس

مواد غذایی مفید برای درمان کرونا

مصرف مکمل برای پیشگیری از کرونا

باید بدن خود را از نظر ویتامین‌ها و مواد معدنی در بهترین شرایط نگه دارید. بهترین راهکار برای جذب ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن استفاده از مواد غذایی سالم، میوه و سبزیجات فراوان است. چنانچه نیازمند مصرف مکمل هستید و یا از نظر جذب مواد مغذی از مواد غذایی، مشکلی دارید؛ باید به دستور پزشک مکمل مصرف کنید. به‌خصوص مکمل‌های محلول در چربی همچون ویتامین D، ویتامین A، روی و آهن را به‌صورت خودسرانه مصرف نکنید. مصرف امگا ۳ که یکی از انواع چربی ضد التهاب و ضروری برای بدن است در سلامتی و در پیشگیری از کرونا بسیار موثر است. می‌توانید با مشورت پزشک آن‌ها را به‌صورت منظم مصرف نمایید.

نکاتی برای اجرای اصول تغذیه صحیح و مواد غذایی مفید برای درمان کرونا

 

  1. تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی، آب سبزی‌های تازه طبیعی، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ
  2. مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور و … و آش‌های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و …
  3. مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم و …) یا سبزیجات آبپز بصورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌های لازم
  4. استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود. مانند زرده تخم‌مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج و…
  5. استفاده از منابع غذایی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن: مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه‌ای. آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می‌شود.
  6. استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است. مانند گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، ماهی(سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز و خشکبار حداقل دو وعده در روز
  7. استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعده‌های غذایی روزانه
  8. استفاده از روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه. تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌های محلول در چربی در تهیه غذا (جز روش) سرخ کردن
  9. استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه
  10. استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن
  11. اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  12. استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد.
  13. اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست
  14. مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی‌های مورد نیاز.

مقالات مشابه

, , , , , , ,
نوشتهٔ پیشین
کنافه
نوشتهٔ بعدی
راهکارهای سفید کردن داخل کتری و سماور

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست