خواص بلوبری

تغذیه سالم

خواص بلوبری

خواص بلوبری

کشت بلوبری تا قرن بیستم کشف نشده بود. پیش از آن، این میوه بومی آمریکای شمالی فقط در جنگل‌ها و مراتع موجود بود. این میوه کوچک اما مفید می‌تواند مزایای بسیاری برای سلامتی داشته باشد. برخی ازخواص بلوبری عبارتند از: بهبود سلامت قلب، سلامت پوست، فشار خون، پیشگیری از سرطان، دیابت و همچنین سلامت روانی. با ما در ادامه این مقاله از وب‌سایت برکه‌فود همراه باشید تا برخی دیگر از خواص بلوبری را بررسی کنیم.

بلوبری

این میوه به عنوان طعم‌دهنده در ژله‌ها، مرباها، مواد غذایی طعم‌دار، تاپی کیک‌ها، پودینگ‌ها، ماست و غیره استفاده می‌شود. ترکیب آبی زیبا از شیرین و ترشِ بلوبری یک درمان سالم است که با طعم خوبی همراه است.

ارزش غذایی بلوبری

(زغال اخته آبی) یکی از میوه‌هایی است که مواد مغذی فراوانی در خود دارد. این میوه خوشمزه سطح بالایی از آنتی اکسیدان‌ها را در خود جای داده است.

سازمانORAC  به بلوبری رتبه ۹۶۲۱ را داده است و همین امر موجب می‌شود این میوه یکی از غذاهایی باشد که سرشار از آنتی اکسیدان است. مصرف یک پیمانه از بلوبری می‌تواند مواد مغذی زیر را برای بدن فراهم آورد:

  • رسوراترول
  • گالیک اسید
  • لوتئین
  • زآگزانتین
  • ویتامین) K ۳۵ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند(
  • ویتامین) C ۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند(
  • منگنز (۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند)
  • فیبر (۱۷ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند)

طبع بلوبری

طبع بلوبری سرد و خشک است. بلوبری میوه‌ای با طبع خشک و سرد برای افرادی که طبع سرد دارند، باید با کمی احتیاط مورد استفاده قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید:  اهمیت مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی

خواص بلوبری

خواص بلوبری

خوب حالا که در مورد ارزش تغذیه‌ای بلوبری اطلاعاتی دارید، بهتر است در مورد خواص بلوبری برای سلامتی بدن نیز اطلاعاتی کسب کنید.

خوردن بلوبری با فرآیند پیری مبارزه می‌کند

آنتی اکسیدان‌هایی که در این میوه یافت می‌شود به بدن شما کمک می‌کند فرآیند پیری را به تعویق بیندازد. این موارد به بدن شما کمک می‌کند آسیب ایجاد شده توسط سموم و رادیکال‌های آزاد را معکوس کند. همچنین به شما کمک می‌کند در برابر پاتوژن‌های خطرناک مبارزه کنید.

بلوبری نه تنها سرشار از آنتی اکسیدان است بلکه غنی از پروآنتوسیانیدین‌هایی است که خاصیت ضدپیری دارند. تحقیقات زیادی این توانایی پروآنتوسیانیدین را به معکوس کردن التهاب در بدن مرتبط می‌دانند.

 

همانطور که می‌دانید التهاب یکی از موارد اصلی در بیشتر بیماری‌هاست و می‌تواند آسیب جدی به بدن وارد کند. التهاب باعث ایجاد بیماری قلبی، دیابت، سرطان و سایر موارد می‌شود.

بلوبری توانایی مغز را افزایش می‌دهد

از آنجایی که بلوبری سرشار از فنول و به خصوص گالیک اسید است به عنوان عامل محافظت کننده از اعصاب شناخته شده است. این مورد به عنوان یکی از خواص بلوبری نام برده می‌شود.

موادی دیگری نیز وجود دارد که سرشار از گالیک اسید هستند و می‌توانند به مغز شما و سلامت آن کمک کنند. موادی که قادرند تمرکز و حافظه را افزایش دهند شامل موارد زیر هستند:

  • تمشک
  • بادام هندی
  • فندق
  • انبه
  • آلو
  • توت فرنگی
  • چای سبز

مطالعه دیگری نشان داده که مصرف بلوبری می‌تواند زوال شناختی را کمتر کند، حافظه را بهبود دهد و عملکرد مغز را بهتر کند.

میوه بلوبری با سرطان مبارزه می‌کند

مطالعات نشان داده است که غذاهای غنی از گالیک اسید همچون بلوبری می‌تواند سرطان را بدون آسیب وارد کردن به سلول‌های سالم از بین ببرد. این عمل بر خلاف استراتژی‌های تابش و شیمی درمانی انجام می‌شود و جزو خواص بلوبری شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:  اول تا آخر رژیم غذایی سالم برای نوجوانان دختر و پسر

محققان دریافته‌اند که بلوبری و گالیک اسید موجود در آن می‌تواند توسعه سلول‌های سرطانی را آهسته‌تر کند و آن‌ها را از بین ببرد. چنین خاصیتی معمولا به خاطر وجود طیف وسیعی از آنتی اکسیدان‌هاست که در بلوبری یافت می‌شود.

خوردن بلوبری به هضم کمک می‌کند

از آنجایی که بلوبری منبع طبیعی از فیبرهای محلول و نامحلول است می‌تواند به تنظیم سیستم گوارشی کمک کند. در حقیقت مطالعات اخیر نشان می‌دهد که اضافه کردن بلوبری وحشی به رژیم غذایی می‌تواند تعادل میکروب روده را به نفع گروه اکتینوباکتریا تغییر دهد. از طرفی بلوبری وحشی خاصیت prebiotic دارد که رشد باکتری‌های خوب در روده را تسریع کرده و به سیستم گوارش کمک می‌کند.

مصرف بلوبری به سلامت قلب کمک می‌کند

بر اساس مطالعه‌ای در مجله Circulation خوردن توت فرنگی و بلوبری می‌تواند در طولانی مدت خطر حمله قلبی را تا ۳۳ درصد کاهش دهد. بعد از انجام این تحقیق آن‌ها دریافتند که این موضوع به خاطر آنتی اکسیدان‌هایی است که در چنین مواردی یافت می‌شود.

بلوبری می‌تواند سطح کلسترول بد خون(LDL) را به طور طبیعی کاهش دهد و سطح کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش دهد. همچنین این میوه قادر است فشار خون را به طور طبیعی پایین بیاورد.

بلوبری برای پوست مفید است

از دیگر خواص بلوبری یا همان عصاره زغال اخته آبی این است که در ساخت محصولات آرایشی و مراقبت از پوست به کار می‌رود. چنین محصولاتی محبوبیت خاصی در میان افراد پیدا کرده‌اند.

گزارش شده است که طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی در بلوبری به تعادل هورمون‌ها کمک می‌کند و از بروز آکنه جلوگیری می‌نماید. همین امر باعث شده است بلوبری یکی از درمان‌های خانگی شگفت انگیز برای پوست باشد.

بیشتر بخوانید:  میوه انار چه خواصی دارد؟

همچنین بلوبری در برگیرنده رسوراترول است که می تواند آسیب وارد شده از نور خورشید را بهبود ببخشد. علاوه بر خواص بلوبری برای پوست این میوه می‌تواند به طور طبیعی دژنراسیون ماکولا را درمان کند و بینایی را بهبود ببخشد.

بلوبری به کاهش وزن کمک می‌کند

از آنجایی که بلوبری کالری اندک، شاخص گلیسمی پایینی دارد و سرشار از فیبر است، می‌تواند در کاهش وزن به افراد کمک کند. غذاهایی که شاخص گلیسمی پایینی دارند معمولا به آرامی جذب می‌شوند. این مواد مدت زمان بیشتری را در سیستم گوارشی می‌مانند. به همین خاطر چنین غذاهایی را کربوهیدرات‌های آهسته می‌نامند.

این مواد می‌توانند اشتهای افراد را کنترل کنند و نشانه‌های گرسنگی را به تأخیر بیندازند. در چنین شرایطی استفاده از موادی همچون بلوبری به مدیریت وزن کمک می‌کند. قند خون تعدیل شده، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری مقاومت به انسولین را کاهش دهد. در حقیقت این مورد یکی دیگر از خواص بلوبری دانسته می‌شود.

 

مقالات مشابه

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
مربای آلبالو
نوشتهٔ بعدی
کنافه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست